Po navadi v vse moje kreacije dam manj sladkorja kot je v "originalnih receptih", saj drugače so mi sladice presladke. Tudi v ta recept sem dala manj sladkorja, a ti keksi so po mojem premalo sladki. Svetujem vam, da ne zmanjšate količine sladkor ali da celo povečate količino sladkorja, če imate radi zelo sladke kekse.
Sestavine
250g moke
100g sladkorja
50g masla
1/2 žlice medu
strok vanilje
ščepec soli
1 jajce
nastrgana lupina 1 limona
1/2 pecilnega praška
Priprava
Jajce in maslo penasto umešamo, dodamo še sladkor, nastrgano limonino lupino, med in semena vaniljinega stroka. V drugi posodi zmešamo suhe sestavine: moko, sol, pecilni prašek. Suhe sestavine počasi umešamo v tekoče sestavine. Če je masa zelo trda, lahko dodamo malo, ampak res malo mleka.
Maso damo v hladilnik za najmanj 1uro, še boljše pa kar čez noč. Tako se bo maslo strdilo in boste lahko lažje oblikovali kekse.
Jaz seveda tega časa nisem imela...in sem mogla dodat kar precej moke, saj je bila masa lepljiva.
Pomokamo delovno površino in valjar. Testo zvaljamo do debeline 5mm in izrežemo želene oblike.
Jaz sem spet naredila nekaj po svoje in sem testo zvaljala še tanjše. Keksi so sicer zelo dobri, a če bi bili debelejši bi bilo bolj mehki in krhki.
No comments:
Post a Comment