Friday, 23 December 2011

Piščanec v pečici s krompirjem

ko smo začeli z uvajanjem goste hrane pri našem malem junaku, sem se odločila, da mu bom pripravljala hrano iz čim bolj naravnih, ne šrpicanih sestavin, mesa brez hormonov, dodatkov in antibiotikov.
Moja mama (Koljina nona) je zvohala domačo farmo perutnine in nam naročila 1 purana in 2 piščanca. Puran je tehtal 17kg in je bil najmanjši. Vse 3 živali smo hibernirali, dokler ne najdemo način da se spomnimo primeren konec.

Včeraj zvečer, ko je bila trgovina že zaprta, sem ugotovila, da imamo prazen hladilnik in naše želodce.
Zato sem odmrznila kos piščanca.

Sestavine

za piščanca
piščanec (cel ali zrezan na kose)
3 stroki česna
curry
olje
cviček ali drugo kiselkasto vino (če nimate nič primernega lahko tudi razredčite vinski kis z vodo)
poper
sol

Piščanca natremo z narezanim oz. zmečkanim česnom, curry-em, soljo, poprom, pokapamo z oljem in zalijemo z 1dl cvička. Piščanca pustimo v marinadi najmanj 30minut na sobni temperaturi, še boljše pa 4 ali več ur v hladilniku.

Nisem se še privadila, da bi takoj poslikala, kar sem skuhala...tokrat sem bila prepozna ali
 pa sva bila preveč lačna ali pa je bilo zelo dobro. Kar sami izberite razlog ;)
Piščanca vzamemo iz marinade in ga pečemo na temperaturi 180 stopinj od 30 minut do 1h. Čas pečenja je odvisen od velikosti piščanca. Čas pečenja prilagodite glede na velikost.



za pripravo krompirja
krompir
sladka paprika
poper
sol
olje

Krompir zrežemo na kolobarje, dobro natremo s sladko papriko, poprom, soljo in oljem. Položimo ga v pekač in pečemo 45minut. Če se mora piščanec peči 30minut, ga dodamo 15 minut za krompirjem.

No comments:

Post a Comment