Monday, 29 October 2012

Njoki z jurčki in jajci

Ta recept je kot nalašč za ta letni čas, ko je veliko gob.

Sestavine:

Njoki (moji so bili kupljeni),
jurčki, 
jajca (1 jajce po osebi),
sol, 
poper, 
olje, 
česen, 
peteršilj

Postopek:

Njoke skuhamo v slanem kropu, ko priplavajo na vrh jih poberemo s sitom.
Med tem časom očistimo jurčke in jih zrežemo, jih prepražimo na olju s strtim česnom, proti koncu dodamo še na grobo sesekljan peteršilj. 
Ko so njoki skuhani, jih dodamo omaki, ki smo jo odstranili iz ognja, ubijemo jajca, solimo in popopramo. V primeru, da ostanejo jajca še surova, omako na kratko pokuhamo na nizkem ognju. Če jo bomo predolgo kuhali, se bo omaka strdila in ne bo več kremna ter tako dobra. 

No comments:

Post a Comment