Goulash suppe je predvsem specialiteta moje tašče, ki je pa tudi meni kar dobro uspela ;)
Razlika med golažem in goulash suppe je ta, da je golaž gostejši, goulash suppe pa je bolj tekoča in podobna juhi.
Všeč mi je bila razlaga nastanka tega recepta. Pravijo, da so se nemški vojaki po končani 1. svetovni vojni vrnili domov in povedali, da so jedli odlično jed podobno juhi, golaževo juho.
Sestavine
1kg mesa za golaž
1kg čebule
500g - 700g krompirja
2-3 sveže paprike
vroča voda
250 g paradižnikove mezge
sol
poper
olje
paprika
Priprava
Na vročem olju prepražimo meso, ko je meso zapečeno, zmanjšamo ogenj in dodamo sesekljano čebulo, ki jo lepo prepražimo in pri tem pazimo, da jo ne sežgemo. Nato dodamo svežo papriko narezano na koščke in začimbe ter vse skupaj pražimo še kakšno minuto. Prelijemo z vodo in dodamo paradižnikovo mezgo, dodamo krompir na kocke in pustimo kuhati 1uro ali dlje.
No comments:
Post a Comment